För dig med ADHD, ADD, dyslexi, Aspergers eller liknande

Som vi skriver på vår första sida så finns det en väldigt stor grupp ungdomar och vuxna som någon gång i livet fått en diagnos. ADHD, ADD, Aspergers eller liknande. När man sedan ska söka körkortstillstånd ska man ange om sådan diagnos ställts. Transportstyrelsen kommer då att kunna kräva ett intyg från en behörig läkare. Ett intyg som ska bedöma den sökandes medicinska lämplighet i trafiken.

Du som har en NPF-diagnos (Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar) kanske redan har stött på de problem som detta intygskrav innebär - var ska jag hitta en läkare? Vilka gör dessa intyg? Kommer jag att få ta körkort?

Massor av frågor men väldigt få svar. 

Numera har det visat sig att de som tidigare utfärdade dessa intyg inte längre fär eller kan göra det. Det har gjort att fler och fler ringer oss. Det har också bestämts att dessa intyg inte ska gå som läkarintyg utan ska betecknas som "Friskintyg", det gör att moms ska läggas på kostnaden.

Hos oss kostar ett sådant här intyg 1200:- + moms (dvs 1500 kr)

Vår målsättning är att ge svaren och hjälpen. Inte krångligt. Inte kostsamt. Utan smidigt och mänskligt. På ett sätt som gör det möjligt även för denna stora grupp att kunna ta körkort. Självklart enligt de krav som myndgheter och medtrafikanter ställer på en lämplig trafikant.

Maila oss för bokning av tid; maila oss här

Du kan också ringa eller skicka SMS på 072-8815098

 

Kolla rapporten från Riksförbundet Attention här