alkolås

Sedan 1/3 2018 gäller nya regler för villkor om alkolås. Dessa är inte så lättolkade men vi har den erfarenhet som behövs för att hjälpa dig igenom denna process.

I korta drag gäller följande:

Alkohol (i blodet under 1,0 promille) ger normalt ett indrag på ett år. Det innebär att om du blir godkänd för alkolås så ska du ha låset i din bil i 12 månader från det att du blivit beviljad alkolås*.

Alkohol (i blodet över 1,0 promille eller upprepad lindrig rattfylla) ger oftast ett indrag på 24 månader. Alltså ska du ha låset i din bil i 24 månader.

Det är Transportstyrelsen som beviljar detta. På Körkortsportalen hittar du blanketter för ansökan om villkor alkolås. Till den ansökan krävs ett läkarintyg från oss samt prover för både droger och alkohol.

Förutom ovanstående så ska du under den här perioden ha en observationstid av en godkänd körkortsmottagning m a o Sthlms Körkortsmottagning. Med observationstid menas att vi ska ha en regelbunden kontakt under den tid som gäller för ditt alkolås och kalla till provtagning under observationstiden.

Detta kan låta invecklat så ring oss så ska du få all information du behöver.

 

Maila oss  på  korkortsmottagningen@gmail.com

 

*för inmontering och priser rörande alkolås. Kontakta alkolåscenter.se